Naši zákazníci se podívali do výrobních závodů JCB v Anglii

Ve dnech 3. až 5. června měla skupina našich zákazníků jedinečnou příležitost podívat se přímo „na místo dění“ - do závodů britské společnosti JCB, jednoho z předních světových výrobců stavební a zemědělské techniky. Třídenní program plný zajímavých prezentací, praktických ukázek strojů a setkání s odborníky přinesl účastníkům mnoho nových zážitků a poznatků.

První den: Přílet do Anglie

Odlet byl z letiště v Bratislavě, kde jsme se všichni sešli v 10:20 hod. Následovalo lehké občerstvení na letišti, poté nástup do letadla. Přibližně ve 13:40 místního času jsme přistáli na londýnském letišti Stansted, kde na nás čekal autobus. Následoval asi tříhodinový přesun do hotelu JCB Golf & Country Club, v Rocesteru. Večer jsme všichni zasedli ke společné večeři.

Druhý den: Poznávání výrobních procesů a technologií

Začali jsme snídaní v příjemném prostředí JCB Golf Clubhouse, odkud jsme se vydali přímo do centra dění – do závodu v Rocesteru. Zde nás v kinosále přivítala prezentace o historii a současnosti společnosti, po které následovala prohlídka muzea JCB a oficiální prodejny, kde bylo možné zakoupit originální reklamní předměty.

Hlavní část dopoledne patřila návštěvě výrobní linky teleskopických manipulátorů LOADALL, kde jsme se seznámili s moderními technologiemi a vysokou precizností celého výrobního procesu.

Po krátkém občerstvení jsme se přesunuli do závodu JCB Earthmovers a Landpower v Cheadelu, kde nás čekala ukázka montáže kloubových nakladačů a traktorů FASTRAC. Po ukázce následoval přesun do centrály v Rocesteru, kde jsme si dali oběd.

Po obědě jsme se přemístili do kamenolomu Kevin Quarry, kde proběhly praktické ukázky strojů FASTRAC, kolového nakladače, TELEMASTERu a LOADALLu. Nechyběla ani zastávka na sportovní střelnici Clay Shoot Experience, která nabídla odpočinek a trochu zábavy po náročném programu. Zlatým hřebem dne byla jednoznačně večeře. V jedné z vyhlášených Michelinských restaurací jsme si pochutnali na naprosto bezkonkurenčním steaku. Navečer jsme se po dlouhém dni plném zážitků vrátili zpět na hotel.

Třetí den: Detailní pohled na komponenty a servis

Po snídani jsme pokračovali v poznávání dalších částí výrobního komplexu. Nejprve jsme navštívili závod JCB Cab Systems, kde se vyrábějí kabiny strojů. Poté následovala prohlídka centrálního skladu náhradních dílů WPC a Uptime Center představujícího telematický monitorovací systém LIVELINK, který umožňuje efektivní správu a sledování strojů.

Další zastávkou byla biofarma Wootton Estate, kde jsme měli možnost vidět stroje JCB v terénu a jejich praktické využití. Na této biofarmě se mimo jiné specializují na chov zvěře a dobytka (jelenů, bažantů, masného skotu) v ekologickém režimu, kde je absolutní prioritou přirozený vývoj a životní pohoda zvířat. Výsledkem je vysoce kvalitní maso, které odebírají špičkoví šéfkuchaři z vyhlášených restaurací po celé Anglii.

Oběd proběhl opět v centrále společnosti. Po vydatném tříchodovém menu jsme navštívili závod motorů v JCB Power Systems, kde nás čekala praktická ukázka montáže motorů. Odpolední program byl ukončen přesunem opět na londýnské letiště Stansted a následným odletem zpět do Bratislavy.

Celkově byla tato návštěva skvělou příležitostí k osobnímu poznání špičkových technologií JCB, navázání nových kontaktů a získání detailních informací, které našim zákazníkům umožní lépe porozumět vlastnostem a kvalitě strojů, které nabízíme.

Věřím, že si zákazníci návštěvu užili stejně jako já a odnesli si z ní cenné poznatky, které pro ně budou přínosem.

Těšíme se na další společné setkání!

 

Petr Sedláček

Produktový manažer JCB